Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια «Σπουδάζω σωστά – Αξιοποιώ το χρόνο μου» γίνονται κάθε χρόνο ανελλιπώς από το 2016. Στόχος η βοήθεια των πρωτοετών φοιτητών στις σπουδές τους. Περιλαμβάνουν πρακτικές συμβουλές για όσα θα συναντήσουν στα χρόνια προπτυχιακής και μεταπτυχιακής φοίτησης, όπως τον τρόπο επιλογής και παρακολούθησης μαθημάτων/εργαστηρίων, την τήρηση σημειώσεων, τη βελτίωση της μνήμης και το αποτελεσματικό διάβασμα, ώστε τελειώνοντας να έχουν ένα σωστό βιογραφικό σημείωμα, ανταγωνιστικό στην σύγχρονη αγορά εργασίας.

Εισηγητής και επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο καθηγητής του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Ανδρέας Βασιλόπουλος ο οποίος αξιοποιώντας εμπειρία ετών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, προσφέρει στα παιδιά με παραστατικό τρόπο, μεθόδους για να διαβάζουν και να σημειώνουν, να διαχειρίζονται το χρόνο τους, να κάνουν σωστές εργασίες, να επιλέγουν μαθήματα, αλλά και να χτίζουν ένα ανταγωνιστικό βιογραφικό για την αγορά εργασίας.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο, σε συνεννόηση και συνεργασία με δημόσιους εκπαιδευτικούς φορείς και δήμους της Αττικής.