Ορκομωσία Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου 2019-2023
Ημερίδα για την Πυρασφάλεια
AITExpo 2018 - Tourismed
Εμφάνιση στο Kontra Channel
GYM - Δράση Ενημέρωσης στη Ραφήνα
Αναλύσεις αέρα μετά την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018
Βιώσιμες πρακτικές τουρισμού, Συνέντευξη Τύπου, Δήμος Τραμπία, Ιταλία
Βιώσιμη Ηλεκτροκίνηση - Βαρκελώνη, Ευρωπαϊκή Συνάντηση Meeting
Γεωεπιστήμες - Βαγκενίγκεν, Ευρωπαϊκή Συνάντηση
Θερινό σχολείο στη Σάμο
Αίγυπτος: ξενάγηση στα χειρόγραφα της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.
Έρευνα σε δεξαμενή ψαριών (Ανατολική Ιταλία)
Σάμος: σπηλιά σε βάθος 59m
Ματέρα, Ιταλία: Οι Κατακόμβες
Επίσημη επίσκεψη στην AVMap
"SMARTeST" project στα γραφεία της AVMap
Η AVMap προσφέρει το "Ελεύθερο ΣΓΠ"
AVMap GIS Α.Ε. για το κοινό

Εθνική Ομάδα Στήριξης για την ηλεκτροκίνηση και τη βιώσιμη αστική κινητικότητα

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Ele.C.Tra (Electric City Transport www.electraproject.eu), η AVMap GIS A.E. φέρνει την τεχνογνωσία και τις ευρωπαϊκές πρακτικές που εφαρμόζονται στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στις πόλεις της Γένοβας, της Βαρκελώνης και της Φλωρεντίας και στην χώρα μας, ξεκινώντας από την περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Το υψηλό μερίδιο συμμετοχής του τομέα των μεταφορών στην κατανάλωση ενέργειας και το γεγονός ότι παρουσιάζει το μεγαλύτερο δυναμικό για την εξοικονόμηση ενέργειας, καθιστούν αναγκαίες τις συντονισμένες παρεμβάσεις για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών και εθνικών κατευθύνσεων, όπως αναφέρονται και στο νέο ΕΣΠΑ.

Η AVMap GIS A.E. συστήνει μια εθνική ομάδα υποστήριξης που στοχεύει στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης σε δημοτικό και διαδημοτικό επίπεδο με χρήστες τους κατοίκους, τους τουρίστες, αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Η ομάδα συστήνεται από:

  • Φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης
  • Εκπροσώπους εθνικών φορέων (ΕΛΙΝΗΟ – Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων, ΕΥΔΑΠ, ΚΑΠΕ - Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ΔΕΗ – Κέντρο Δοκιμών Ερευνών και Προτύπων)
  • Εκπροσώπους της ερευνητικής κοινότητας
  • Έλληνες εκπροσώπους διεθνών δικτύων για την εξοικονόμηση ενέργειας
  • Εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα
  • Άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα

«Στόχος της Εθνικής ομάδας ELECTRA είναι η ανταλλαγή εμπειριών από ευρωπαϊκές πόλεις, και η υποστήριξη τοπικών φορέων για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις (δίκτυο υποδομών, σημεία φόρτισης, τρόπους χρηματοδότησης εγκαταστάσεων, ενέργειες δημοσιότητας, κλπ) ώστε να εκπληρώσουμε τις Ευρωπαϊκές οδηγίες για τις πράσινες μεταφορές»,  όπως μας εξηγεί ο Έλληνας επιστημονικός υπεύθυνος του έργου και συντονιστής των διεθνών δράσεων δημοσιότητας, Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος.

Μπορώ να συμμετέχω στην Εθνική Ομάδα Στήριξης ELECTRA; Φυσικά!
Επικοινώνησε στο electra@avmap.gr (τηλ. 2108056321-5) για να δηλώσεις και εσύ συμμετοχή και να παραβρεθείς στην 1η Εθνική Συνάντηση της ομάδας 17 και 19 Ιουλίου 2014. Δεν αποτελεί προϋπόθεση η έδρα των μελών της ομάδας να είναι η Ανατολική Αττική.

FaceBook  Twitter